Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

 

Kotleciki z kaszy gryczanej z grzybami

 

Składniki:


1 szklanka kaszy gryczanej

3 dag suszonych grzybów

1 cebula

1 jajko

sól i pieprz do smaku

bułka tarta

 

Przygotowanie:

Umyte grzyby zalej litrem wody i zostaw na noc, następnie ugotuj i starannie posiekaj. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć umytą i osuszoną kaszę gryczaną, wymieszaj i zalej wywarem z grzybów lub wrzątkiem. Gotuj na sypko.

Pokrojone w kosteczkę cebule zeszklij na patelni. Ostudzoną kaszę wymieszaj z grzybami, cebulą, solą, pieprzem, dodaj jajko, dokładnie wyrób masę na kotleciki. Formuj je zwilżonymi rękami, obtaczaj w bułce tartej (choć nie jest to konieczne) i smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Zjadaj z zieleniną.



Smacznego!

piątek, 24 stycznia 2014, teresakopec

Polecane wpisy

  • Kolejne wędliny

    Nadal robię wędliny samodzielnie i teraz już nie korzystam z przepisów - ciągle improwizuję. I okazuje się, że mam smaczne dodatki do pieczywa. Tu spore kawałki

  • Szynkowar nie odpoczywa

    Mój szynkowar nie odpoczywa. Kolejne wędlinki powstają jedna za drugą. Teraz już nie korzystam z przepisów, mieszam co się da i z czym się da. A czasem nie mies

  • Pełna improwizacja

    Wędlinka z szynkowara na dobre weszła do menu w moim domu. Dziś mielonka, jak w tytule - pełna improwizacja. Po prostu zmielone różne rodzaje mięsa (kurczak, ka

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: siostra-is-me, *.lightspeed.wepbfl.sbcglobal.net
2014/01/26 04:19:17
Moge , a wlasciwie musze zrobic takie kotlety , wygladaja smacznie .
mail: teresakopec@gazeta.pl
zBLOGowani.pl