Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

 

Kotleciki z kaszy gryczanej z grzybami

 

Składniki:


1 szklanka kaszy gryczanej

3 dag suszonych grzybów

1 cebula

1 jajko

sól i pieprz do smaku

bułka tarta

 

Przygotowanie:

Umyte grzyby zalej litrem wody i zostaw na noc, następnie ugotuj i starannie posiekaj. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć umytą i osuszoną kaszę gryczaną, wymieszaj i zalej wywarem z grzybów lub wrzątkiem. Gotuj na sypko.

Pokrojone w kosteczkę cebule zeszklij na patelni. Ostudzoną kaszę wymieszaj z grzybami, cebulą, solą, pieprzem, dodaj jajko, dokładnie wyrób masę na kotleciki. Formuj je zwilżonymi rękami, obtaczaj w bułce tartej (choć nie jest to konieczne) i smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Zjadaj z zieleniną.



Smacznego!

piątek, 24 stycznia 2014, teresakopec

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: siostra-is-me, 99-99-139-27.lightspeed.wepbfl.sbcglobal.net
2014/01/26 04:19:17
Moge , a wlasciwie musze zrobic takie kotlety , wygladaja smacznie .
mail: teresakopec@gazeta.pl
zBLOGowani.pl