Trochę kuchni, trochę pasji. Blog o tym co sprawia mi przyjemność.
Blog > Komentarze do wpisu
Filety z udek po cygańsku

Filety z udek po cygańsku


Składniki:

  • 500 g filetów z udek kurczaka
  • 2 cebule
  • 8 szt. suszonych śliwek
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki keczupu
  • 3/4 szkl. wody 
  • sól
  • papryka słodka 
  • oliwa (lub masło klarowane)


Wykonanie:

  • Udka doprawić solą i papryką, następnie obsmażyć z dwóch stron na oliwie/maśle. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.

 

 

 

  • Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać śliwki, powidła śliwkowe i keczup. Dolać wodę wymieszać i dusić przez kilka minut.

 

 

  • Powstały sos przelać do naczynia żaroodpornego. Mięso powinno być przykryte sosem.

 

  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 50 minut.

 

Smacznego.



wtorek, 02 maja 2017, teresakopec
Serdecznie pozdrawiam Tenia.

Polecane wpisy

  • Sałatka z makaronu

    Składniki: szynka 20 dag jajka 3 szt kukurydza w puszce(mała puszka) 1 szt majonez sól do smaku pieprz do smaku makaron 1opakowanie (najlepszy w kształci

  • Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym

    Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym to prosta przystawka na wielkanocny stół. Intensywny, różowy kolor zapewnia jajkom długie leżakowanie w koncentracie

  • Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą

    Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą Składniki 400 g surowej białej kiełbasy 275 g ciasta francuskiego 1 cebula 1 łyżka oleju Kujawski z czosnkiem i

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2017/05/02 18:36:33
Bardzo smaczny obiadek :)
-
Gość: sister-is-me, *.hsd1.fl.comcast.net
2017/05/05 03:03:30
Wyglada smakowicie !


ZABAWY BLOGOWE