Trochę kuchni, trochę pasji. Blog o tym co sprawia mi przyjemność.
Blog > Komentarze do wpisu
Filety z udek po cygańsku

Filety z udek po cygańsku


Składniki:

  • 500 g filetów z udek kurczaka
  • 2 cebule
  • 8 szt. suszonych śliwek
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki keczupu
  • 3/4 szkl. wody 
  • sól
  • papryka słodka 
  • oliwa (lub masło klarowane)


Wykonanie:

  • Udka doprawić solą i papryką, następnie obsmażyć z dwóch stron na oliwie/maśle. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.

 

 

 

  • Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać śliwki, powidła śliwkowe i keczup. Dolać wodę wymieszać i dusić przez kilka minut.

 

 

  • Powstały sos przelać do naczynia żaroodpornego. Mięso powinno być przykryte sosem.

 

  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 50 minut.

 

Smacznego.



wtorek, 02 maja 2017, teresakopec
Serdecznie pozdrawiam Tenia.

Polecane wpisy

  • Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym

    Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym - smak Podkarpacia. Podczas jednej z wycieczek, w okolicę Sanoka, miałam okazję zjeść tę potrawę. Bardzo mi smakowała. Wczor

  • Leczo z cukinii z pieczarkami

    Leczo z cukinii z pieczarkami, ale bez mięska. Bardzo smaczne i na czasie. Składniki: 2 małe cukinie duża czerwona papryka 2 cebule 2 - 3 pomidory kilka dużych

  • Sezon na cukinie

    Skoro jest sezon na cukinie dziś placki z cukinii. Placki z cukinii Składniki: cukinia- 2 średnie szt. cebula- 1 szt. czosnek- 2 ząbki jajka- 2 szt. szklan

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2017/05/02 18:36:33
Bardzo smaczny obiadek :)
-
Gość: sister-is-me, *.hsd1.fl.comcast.net
2017/05/05 03:03:30
Wyglada smakowicie !


ZABAWY BLOGOWE