Trochę kuchni, trochę pasji. Blog o tym co sprawia mi przyjemność.
Blog > Komentarze do wpisu
Leczo z cukinii z pieczarkami

Leczo z cukinii z pieczarkami, ale bez mięska. Bardzo smaczne i na czasie.

 

Składniki:

2 małe cukinie

duża czerwona papryka

2 cebule

2 - 3 pomidory

kilka dużych pieczarek

3 ząbki czosnku

sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Na niewielkiej ilości oleju udusić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić razem.

Dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę.

Dusić razem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do garnka z potrawą. Nadal dusić.

Obrać pieczarki, pokroić i osobno podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Pieczarki dodać do lecza i razem jeszcze chwilę pogotować. Dodać do smaku sól i pieprz, ewentualnie ulubione zioła. Na końcu dodać posiekany czosnek.

Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Smacznego.

niedziela, 13 sierpnia 2017, teresakopec
Serdecznie pozdrawiam Tenia.

Polecane wpisy

  • Perliczka pieczona

    Pyszna na świąteczny obiad. Kiedy mój mąż zobaczył w sklepie tuszkę perliczki nie zastanawiał się tylko ją kupił. Za to ja miałam zagwozdkę, bo nigdy nie przyrz

  • Krokiety z pieczarkami i serem żółtym

    Składniki Ciasto na naleśniki: 1 szklanka mleka pół szklanki wody gazowanej 2 jajka około 1 szklanka mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia sól do sm

  • Kotlety schabowe z serem z piekarnika

    Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne schabowe, polecam ten przepis. Nie jest skomplikowany, a kotlety zupełnie inne niż zazwyczaj. Składniki: 500 g schabu - 6 kot

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: sister-is-me, *.hsd1.fl.comcast.net
2017/08/14 04:15:50
Te pieczarki to pyszny pomysl .


ZABAWY BLOGOWE