Trochę kuchni, trochę pasji. Blog o tym co sprawia mi przyjemność.
Blog > Komentarze do wpisu
Leczo z cukinii z pieczarkami

Leczo z cukinii z pieczarkami, ale bez mięska. Bardzo smaczne i na czasie.

 

Składniki:

2 małe cukinie

duża czerwona papryka

2 cebule

2 - 3 pomidory

kilka dużych pieczarek

3 ząbki czosnku

sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Na niewielkiej ilości oleju udusić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić razem.

Dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę.

Dusić razem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do garnka z potrawą. Nadal dusić.

Obrać pieczarki, pokroić i osobno podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Pieczarki dodać do lecza i razem jeszcze chwilę pogotować. Dodać do smaku sól i pieprz, ewentualnie ulubione zioła. Na końcu dodać posiekany czosnek.

Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Smacznego.

niedziela, 13 sierpnia 2017, teresakopec
Serdecznie pozdrawiam Tenia.

Polecane wpisy

  • Sałatka z makaronu

    Składniki: szynka 20 dag jajka 3 szt kukurydza w puszce(mała puszka) 1 szt majonez sól do smaku pieprz do smaku makaron 1opakowanie (najlepszy w kształci

  • Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym

    Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym to prosta przystawka na wielkanocny stół. Intensywny, różowy kolor zapewnia jajkom długie leżakowanie w koncentracie

  • Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą

    Ślimaki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą Składniki 400 g surowej białej kiełbasy 275 g ciasta francuskiego 1 cebula 1 łyżka oleju Kujawski z czosnkiem i

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: sister-is-me, *.hsd1.fl.comcast.net
2017/08/14 04:15:50
Te pieczarki to pyszny pomysl .


ZABAWY BLOGOWE