Trochę kuchni, trochę pasji. Blog o tym co sprawia mi przyjemność.
Blog > Komentarze do wpisu
Leczo z cukinii z pieczarkami

Leczo z cukinii z pieczarkami, ale bez mięska. Bardzo smaczne i na czasie.

 

Składniki:

2 małe cukinie

duża czerwona papryka

2 cebule

2 - 3 pomidory

kilka dużych pieczarek

3 ząbki czosnku

sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Na niewielkiej ilości oleju udusić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić razem.

Dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę.

Dusić razem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do garnka z potrawą. Nadal dusić.

Obrać pieczarki, pokroić i osobno podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Pieczarki dodać do lecza i razem jeszcze chwilę pogotować. Dodać do smaku sól i pieprz, ewentualnie ulubione zioła. Na końcu dodać posiekany czosnek.

Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Smacznego.

niedziela, 13 sierpnia 2017, teresakopec
Serdecznie pozdrawiam Tenia.

Polecane wpisy

  • Kulinarny wpis

    Pasta z dyni do chleba. Zdjęcie pasty na swoim blogu pokazała BOŻENKA sam P RZEPIS bardzo mi się spodobał, więc kupiłam dynię i sprawdziłam czy ta pasta będzi

  • Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym

    Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym - smak Podkarpacia. Podczas jednej z wycieczek, w okolicę Sanoka, miałam okazję zjeść tę potrawę. Bardzo mi smakowała. Wczor

  • Sezon na cukinie

    Skoro jest sezon na cukinie dziś placki z cukinii. Placki z cukinii Składniki: cukinia- 2 średnie szt. cebula- 1 szt. czosnek- 2 ząbki jajka- 2 szt. szklan

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: sister-is-me, *.hsd1.fl.comcast.net
2017/08/14 04:15:50
Te pieczarki to pyszny pomysl .


ZABAWY BLOGOWE