Trochę kuchni, trochę pasji. Blog o tym co sprawia mi przyjemność.
niedziela, 13 sierpnia 2017
Leczo z cukinii z pieczarkami

Leczo z cukinii z pieczarkami, ale bez mięska. Bardzo smaczne i na czasie.

 

Składniki:

2 małe cukinie

duża czerwona papryka

2 cebule

2 - 3 pomidory

kilka dużych pieczarek

3 ząbki czosnku

sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Na niewielkiej ilości oleju udusić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić razem.

Dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę.

Dusić razem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do garnka z potrawą. Nadal dusić.

Obrać pieczarki, pokroić i osobno podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Pieczarki dodać do lecza i razem jeszcze chwilę pogotować. Dodać do smaku sól i pieprz, ewentualnie ulubione zioła. Na końcu dodać posiekany czosnek.

Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Smacznego.

| < Sierpień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Tagi


ZABAWY BLOGOWE